17/02/2020 - 12:15

Reis naar Malta

Van woensdag 30 september t/m maandag 05 oktober 2020 organiseert de PV-EPZ een reis naar Malta.

Er zijn nog plaatsen vrij, aanmelden kan nog tot 31 maart 2020 

Met een oppervlakte van slechts 316 vierkante kilometer is Malta één van de kleinste landen in de Middellandse zee, maar wel een land met een rijke historie.

Afbeeldingsresultaat voor malta

 

 

 

 

PROGRAMMA

 

Dag 1, woensdag 30 september 2020: Amsterdam – Malta

Vanuit Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Malta met Air Malta. Na aankomst op Malta International Airport wordt u naar het hotel Santana in Quawra gebracht.

Vluchtschema (onder voorbehoud van tijdswijzigingen): KM 0395 11.50 – 14.50 uur

Dag 2, donderdag 1 oktober 2020: Mdina en Rabat

Vandaag staat er een excursie op het programma naar de “silent city” Mdina en Rabat, tot en met medio 16e eeuw de hoofdstad van Malta. U loopt door de straten van deze middeleeuwse stad terwijl de gids u over de rijke historie vertelt. Vanuit het stadsbastion heeft u een geweldig, bijna 360 graden uitzicht op het eiland. Uiteraard is het mogelijk om de ruim 1000 jaar oude St. Paul’s Kathedraal te bezoeken (optioneel entree ca. EUR 10,-).

Afbeeldingsresultaat voor malta

Dag 3, vrijdag 2 oktober 2020: Excursie Valleta inclusief boottocht

Varen langs de grootste natuurlijke havens van de Mediterrane Marsamxett en Valletta, de schipper vertelt u uitgebreid over de rijke historie. Uw gids neemt u daarna mee door de hoofdstad Valletta. Er worden onder andere stops gemaakt bij de tuinen van Barracca, gebouwd op de bastions van deze majestueuze stad. Ook wordt het kerkmuseum bezocht en wandelt u langs prachtige, en historisch belangrijke gebouwen.

Dag 4, zaterdag 3 oktober 2020: Rondrit Malta

Vandaag staat de bus en de gids klaar voor een rondrit over het prachtige eiland. Daarbij mag een bezoek aan het typisch Maltezer vissersdorpje Marsaxlokk met de vele sfeervolle terrasjes en de prachtige bootjes absoluut niet ontbreken.

Dag 5, zondag 4 oktober 2020: Excursie Gozo

Met een ferryboot vaart u met de groep in 20 minuten naar het eiland Gozo. Direct na aankomst in de leuke haven zult u merken dat Gozo een heel eigen karakter heeft. Het eiland is veel groener dan Malta en het heuvelachtige landschap maken het een zeer charmant eiland dat graag door u ontdekt wordt. De belangrijkste bezienswaardigheden worden bezocht, zoals de Citadel in Victoria, de beroemde binnenzee in Dwerja en de rotsachtige kliffen in Xlendi Bay. Daarna kan er nog een bezoek gebracht worden aan het oudste vrijstaande tempelcomplex in de wereld, de Ggantijja-tempels (optioneel entree ca. EUR 10,-). Ook is er nog gelegenheid de lokale markt te bezoeken.

Dag 6, Maandag 5 oktober 2020 Malta – Brussel

De ochtend is ter vrije besteding, alvorens de bus u naar het vliegveld brengt voor uw directe vlucht met Air Malta naar Brussel. Exacte vertrektijd vanaf het hotel hoort u ter plaatse, maar zal rond 13.00 uur zijn.

Vluchtschema (onder voorbehoud van tijdswijzigingen): KM 0420 16.05 – 19.00 uur

HOTEL

U verblijft in hotel Santana in Qawra, perfect gelegen in St. Paul’s Bay, slechts enkele minuten lopen vanaf de promenade en het strand. Dit 4 sterren hotel is een prima uitvalsbasis voor uw verblijf op Malta.

Voor een beter beeld verwijzen wij u naar de website: http://santana.qawra.hotels-mt.com/nl/

Afbeeldingsresultaat voor santana malta

Kosten

De reissom voor PV-leden bedraagt € 646,00; voor introduceés € 816,00. Toeslag 1-persoonskamer € 60,00

De reissom is inclusief alle genoemde excursies met uitzondering van de optioneel vermelde entreegelden. De reissom is exclusief persoonlijke uitgaven, lunches, diners, drankjes e.d.

De PV heeft geen annulerings- en reisverzekering afgesloten. U dient deze zelf te verzorgen.

Voor Malta dient u te beschikken over een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Deze moet geldig zijn tot en met de reis terug naar huis. Kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Voor meer info: Tom Keij

 

Er zijn nog plaatsen vrij, aanmelden kan nog tot 31 maart 2020 

AANMELDEN