Karten

Teamleider Jan Reijerse
Telefoon 6205
Sportbijdrage € 5,- per maand
Informatie ZIKK toernooi met andere bedrijven

 

Het nieuw gevormde EPZ-kartteam doet mee aan het Zeeuws Indoor Kart Kampioenschap voor bedrijven (ZIKK). Gereden wordt op de baan van Indoor Karting Zeeland.

 

Kartteam EPZ

Nieuw bij de personeelsvereniging

In 2012 is het eerste kartteam in gang gezet met een ledenaantal van tien personen. In de voorbereidingsfase zijn we eerst een kijkje gaan nemen bij de kartbaan in Middelburg, daarna hebben we onderhandeld over de mogelijkheden. We reden de eerste proefrondes  en toen moesten we afwachten tot het nieuwe seizoen 2012-2013 begon.

EPZ sponsorde nieuwe overalls met logo’s, schoenen, handschoenen en portofoon’s. De helm is door de rijders zelf aangeschaft. Het team had een geweldige uitstraling…..dus de races konden niet snel genoeg beginnen.

We kregen eerst wat uitleg over hoe je de baan nu het beste kan rijden. Je kunt met het gas spelen zoals op tijd je gas los laten of continu gas geven. Een beetje remmen of helemaal niet remmen en dan maar kijken hoe snel je achterstevoren staat. Dat soort opties  zijn allemaal mogelijk! Je kunt ook tactisch rijden en strak de bochten in snijden, zo maak je zo min mogelijk kilometers, dat zou het beste zijn… Maar… dat blijkt uit de ervaring van de rijders toch wel het moeilijkste wat er is…

Ook moet je zorgen dat je niet teveel eet anders door de spanning de lucht en de adrenaline heb je kans dat je in je helm een ongepast level gaat creeren dat erg onprettig is. Dan moet je  vanzelf stoppen  met racen! Ook moeten de rijders tijdens de race niet alleen letten op de race en hoe snel en tactisch we iemand in kunnen halen… Je hebt namelijk ook regelmatig last van rijders die achter je aan zitten en of sneller zijn dan wij zelf! Of je hebt iets gedaan op de baan wat niet verantwoord is dan wordt er door de baanmedewerkers gevlagd met diverse kleuren vlaggen. Als rijder moet je begrijpen wat er bedoeld wordt; of je moet iemand voorbij laten gaan of je krijgt een bepaalde straf waardoor je minuten moet wachten of je wordt gediscwalificeerd. Het laatste is het minst leuke. Zo wordt de race verreden en dan degene die de langste adem ofwel het snelste is gaat dan ook als eerste over de finish, en is de winnaar.

Na wat races inmiddels te hebben verreden is het toch wel duidelijk dat een ritje ofwel een race rijden niet zomaar zoiets is van “ohhhhh dat doe ik even met twee vingers in mijn neus”!   Het valt toch elke keer weer tegen je hebt toch een fysiek goede conditie nodig, kracht in je handen, inzicht en vooral kunnen samenwerken, en wat het allerbelangrijkste is: een hele grote dosis LOL.

Heb jij zin om het team te versterken trek dan zeker aan de bel en laat wat van je horen, we kunnen zeker nog leden gebruiken.

Foto's van het kartteam